Faceți căutări pe acest blog

luni, 1 aprilie 2013

Fanfara ANINA


Fanfara din Steierdorf – Anina cunoscută şi ca „Muzica Minieră” (Bergwerkskapelle) a aniversat în anul 2013, 148 de ani de la prima atestare documentară, la 20 mai 1865, fiind cea mai veche asociaţie culturală în activitate din localitatea Anina. Stă mărturie în acest sens regulamentul de funcţionare al unui grup muzical cunoscut sub denumirea de fanfară. Acest grup a fost constituit la puţul Thinnfeld şi era format din 18 membri: un dirijor, trei solişti suflători şi interpreţi la diferite alte instrumente.

În toţi anii existenţei sale a fost formaţia care a participat activ la toate manifestaţiile culturale, şi nu numai, din oraşul Anina, însoţind locuitorii în clipele de bucurie, dar şi în cele de tristeţe sau necaz.

A participat la o mulţime de manifestaţii culturale din judeţ şi din ţară, unde a obţinut întotdeauna premii, a însoţit muncitorii la greve, a încântat asistenţa la tradiţionalele baluri, a participat la organizarea zilelor de 1. Mai, Sf. Varvara sau ziua Minerului, la hramul bisericilor din localitate, a cântat în fiecare an la serbarea zilei naţionale a României şi a dat onorul unor conducători de stat şi guvern ai României, dar şi unor autorităţi din străinătate.

Continuă să își desfășoare activitatea prin bunăvoința membrilor săi care, cu toate că nu câștigă decât sume de bani care să le permită întreținerea instrumentelor și uniformelor, consideră ca fiind un câștig mai important păstrarea tradiției și a locului pe scena culturală a Aninei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu