Faceți căutări pe acest blog

marți, 5 martie 2013

De ce blog și nu Facebook?

De ce blog si nu facebook?
De ce am hotărât să deschidem o pagină pe blog și nu pe Facebook?

Pentru că orice persoană care dorește să vizualizeze articole și poze trebuie să dețină un cont activ pe facebook, în cazul blogului accesul la informații nefiind restricționat.
Pentru că postările de pe facebook pot fi șterse fie de administratori de grupuri, fie de autori atunci când își suspendă contul sau când apar diverse comentarii și decide să îndepărteze postarea.
Pentru că postările pe facebook se ordonează cronologic și există riscul de a fi “invizibile” după o perioadă de timp, pe când blogul oferă un cuprins cu toate titlurile articolelor la începutul paginii, accesarea fiind doar condiționată de un titlu mai mult sau mai puțin sugestiv.
Pentru că alt utilizator poate posta și distribui articole pe cronologie, iar postările principale să fie eclipsate de acestea.
Pentru că ceea ce scriu pe blog este controlat de mine si imi apartine in totalitate. Daca mi-as face o pagina pe Facebook sau alta retea sociala, nu as mai avea control total si ar trebui sa cedez o parte din drepturile asupra continutului.
Pentru că risc sa-mi pierd pagina sau sa imi fie inchis contul. Subiectul despre care scriu – Turism – este destul de general si daca pagina mea ar ajunge la peste 5000 de fani (persoane care au apasat pe butonul Like in pagina mea de Facebook) atunci aceasta pagina ar fi administrata de Facebook si eu nu as mai avea nici un control. Acest lucru ar putea fi contracarat daca as alege un nume care sa contina fie numele meu fie cel al companiei pentru acea pagina. In ceea ce priveste contul care administreaza pagina, acesta poate fi inchis de catre Facebook daca suspecteaza ca s-au incalcat conditiile de utilizare ale site-ului. Exista numeroase povestiri ce circula pe internet despre persoane la care le-a fost inchis contul pe viata si care nu pot face nimic ca sa-l redeschida.
Și din cauza resurselor. O pagina pe Facebook are nevoie de resurse externe daca e sa fie facuta profesionist. Aceste resurse trebuie gazduite undeva, pe un site sau de ce nu chiar pe blog. Deci ar fi bine sa am inainte un blog sau un site.

Ca și o concluzie: o rețea de socializare este extrem de utilă, ne oferă acces la informații despre prieteni și nu numai, deși creează o anumită dependență.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu